13-12-2024
Vandaag was het thema ’veren’. Ik heb iets uitgelegd over de verschillende soorten veren die een vogel heeft en waar deze voor dienen. En toen hebben we aan de hand van een plaatje en met een echte vleugel (van een scholekster) bekeken hoe een vleugel is opgebouwd (hé, dat is eigenlijk een arm…
13-12-2024
Thijsselab: uilenballen pluizen. Waarom braakt een uil ballen uit? Wat zit daar allemaal in? De gevonden botjes konden vergeleken worden met een getekend skelet van een muis. ”Juf! Ik heb een kuitbeen!” ”Ik heb een schedel!” Het was echt superleuk, al vonden sommige kinderen het een…
27-09-2024
De kinderen hebben in tweetallen of drietallen gewerkt aan een dierentuinverblijf. Eerst bedenken wat voor leefomgeving het dier nodig zou hebben: bewegingsbehoefte, schuil/slaapplek, water/gras/rotsen/zand, soort voedsel enz. Maar ook nadenken over vanaf waar de bezoekers de dieren veilig kunnen…
20-06-2024
Afgelopen dinsdag hebben wij een tweede slootonderzoek gedaan tijdens onze LAB-les. Het was opvallend hoeveel meer diertjes en meer soorten de leerlingen vingen. Ook dat soorten welke we vorige keer ook vingen, nu veel groter waren dan toen.
15-11-2023
Afgelopen dinsdag stond het Thijsselab in het teken van wormen. Er is gekeken naar de wormen met loeppotjes en zijn de wormen nagetekend. Ook hebben de kinderen de wormen op hun hand gehad, dit was best een beetje gek. Uiteindelijk is er een wormenhotel gemaakt, waardoor wij aan het einde van…